У понедељак, 29.07.2019.год. у просторијама Народног музеја у Београду Министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић доделила је на основу решења Владе Србије уговоре о реализацији пројеката од јавног интереса, а за које су средства у износу од 470 милиона динара прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења или опортунитета.

 

Једна од 150 установа са којима  је потписан уговор је и Предшколска установа ''Полетарац'' из Сврљига, која је конкурисала са пројектом ''Набавка намештаја и радне опреме за потребе установе''. На овај начин обезбеђена средства у износу од 1.620.918 рсд искористиће се за набавку намештаја који ће бити неопходан установи након доградње објекта.

 

Наиме, током августа очекује се почетак доградње 380м2 објекта вртића чиме ће се створити услови за већи обухват деце програмима предшколског васпитања и образовања на територији наше општине. Подсећамо да се налисти чекања, након завршеног конкурса за пријем деце, налази 60 детета узраста од 12 месеци до 5,5 година.

 

Свечаности поводом потписивања уговора присуствовали су народни посланик Милија Милетић и директор ПУ ''Полетарац'' Дејан Милетић.